Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nonsensvers


Häxornas trolldryck

Ja vet ej
om detta ni förstår
men uti skogens gömslen där går
dessa mörkrets mödrar grå
så elaka i sinnet
så fula... att i skinnet
du dig klia å klå

De kraxar fasligt å hest
armarna flaxar
håret är tunnt å glest.
Kusliga är de i synen...
stirrar stint
å rynkar me ögonbrynen.
De blänger å svänger... me ögon´a vint
... klurar å lurar...
som på nå´n försåtlig fint

Ja tvi å tve
är dessa som ni kan få se
Pomperipossa
å hennes tossa till mor
ja tror... hon heter Uglagikor.
Ideligen sin trollsving de skaka
å trollar ting fram å tillbaka
suli-mi-sim å suli-mi-saka
här skall kokas, här skall bakas

I grytan skall det ned
en nyligen stulen silversked
bitar av prästens veliga flin
små öron från två bin
fladdermusvinge, en råttas ben
tallkottar, å klåda från en sten
... sen sleven röra å doppa
i med vingen av ingen loppa
alunrot, aska å sot
en flaska "grinande droppar"
som är mättad av fettet
från en gräshoppa... som hoppar.

Detta skall bubbla å sjuda
sex till sju da´r
sålunda är denna brygden
rent förfärligt färdig
men för en häxa i obygden
är den härlig.




Gurra Aktersnurra






Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-08 12:53



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
nä ! hu då,å gubevare mäväl allri på tin,hellre höppe je ner i älva
2014-07-08

  gunnnar nylund VIP
Jo, jo vänta bara... en vacker dag får du kanske möta dessa läckra damer
när du checkar in på äldreboendet.
2014-07-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
asscosiationer
2014-07-08

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
gjorde ovillkorligen ascosiationer till äldrevården
2014-07-08

  Chawa VIP
Godrimmad brygd! :)
2014-07-08
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP