Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dåtid på gatan

Hör ljuden utanför mitt fönster, nu när det är natt
Ljuden av trevliga sexor, av alldeles för uppskruvna japaner

Jag längtar tillbaka, till viss del


Till den tiden då natt betydde asfalt, då däcken var viktiga
Bara jag min Honda och mina vänner

Ska INTE längta tillbaka, jag är en familjefar nu

En del av mig saknar dock den tiden
När allt skedde på natten, efter mörkret kommit
När Det enda som räknades var här och nu
När jag inget hade att förlora
Den tiden Jag såg på väghållning före säkerhet

Tittar ut, ljudet når mig, av en dumpventil som skriker

Vet precis hur dom känner, dom som är där
Vet precis känslan av att allt är just nu
Vet precis hur det är att leva för en tiondels sekund

Saknar till viss del insikten att det gör inget om jag jobbar imorgon, eller dör i en eldmoln inatt



Har dock min familj nu, mina barn, det jag älskar av hela min själ
Så nu är det viktiga för mig att veta vad vi ska äta imorgon, att få höra deras skratt





Fri vers av byggpoeten
Läst 156 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-09 23:40



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Ja, Livet förändras!
Tyckte om å läsa den
här texten! :D)
2014-07-10
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten