Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Laertes på en av teaterns hedersplatser

Jag har bara vart i Danmark! stackars Danmark!
         sa Hamlet när han var 6 år hehehe
en symbolisk Allé anlades inför den symboliske Monarkens
            symboliska Ankomst
        mängder av symboliska Undersåtar
            trängdes symboliskt
längs Allén i en symbolisk Väntan de såg Honom slutligen
         knappt när Han symboliskt Trädde Ut ur
            en symbolisk Praktvagn
         för att symboliskt Byta till en Ny
            i Alléns krök
ah doftande idéer hänger ännu i lindarna
         de samlar sig i gyllene högar under dem
stången med nationsflaggan stod där tills den ruttnade   
             sången – den enfaldiga Sången -
jag öppnar försiktigt springorna mina allena med mig
         själv                    ett gulligt litet psykotiskt barn
Allena med mig själv ligger jag dillande på divanen  
            tjänar pengar tisdag förmiddag gör en annan
min fadersskugga förmörkar inte min värld              
         jag vill inte börja om!
jag vill inte avsluta denna session
som berusad blir jag
            som ett rusmedel var jag emellanåt för fransyskor
duvorna som Ofelia matade på parkettgolvet
         var hennes släktingar
            hon kunde själv bli en dufva
hon ska jordfästas i morgon
Vid fönstret i sovrummet en klaviatur
ingen virknål inget symboliskt Virkenystan i hennes händer
mellan bönehusen ett danspalats
         länge bevarat i minnesarkivet
            hos den sfinx som aldrig gick dit
         på sina lejontassar
hon som inte längre finns här
            lutar sig bakåt mot balkongräcket
lyfter sin nakna fot upp på kungasonens armstöd
för att ge honom insidan av sitt nakna lår






Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-15 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP