Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommaren 1955 Del 10

Jag skyndade mig att byta om. Talade om för Anna att jag ramlat i sjön men sade ingenting om flaskorna på havsbottnen. Då hade jag säkert fått betala dom.

Ibland hände det att ungdomar inte hade passat tiden utan blev akterseglade. Hade dom pengar så kunde vi ringa efter en sjötaxi, men ibland var dom luspanka och då hände det att en vänlig gammal dam på öns sydsida förbarmade sig över dem och upplät sängar för natten och frukost på morgonen. Vid ett tillfälle kom ett ungt par tillbaka efter några dagar och gav henne en fin present. Det talade hon om varje gång vi såg henne. Hon var så glad över trevligt sällskap.

Nu var det dags för Anna att ha privat fest igen. Vi fick följa med sista båten in till stan på lördagen, och hon lovade att garderobsdörren inte skulle vara låst. Den här gången kunde vi gå till Folkets Park. Där var det dans och underhållning av Delta Rhythm Boys. Vi hade roligt hela kvällen och träffade ett par killar från Surte som vi dansade mycket med. Sen ville dom eskortera oss hem och det fick dom väl, men väl framme vid porten så smet vi in, låste dörren framför näsan på killarna och sprang uppför trappan. Vi stod på balkongen och såg hur dom lomade iväg.

Sommaren började lida mot sitt slut. Det var mörkt på kvällarna. Badgästerna blev färre och vi såg faktiskt fram emot att få åka hem snart.

En kväll gick vi över till sydsidan för att fånga krabbor. Inte var det väl rätt tid på året, men vi lyckades locka fram rätt så många och små krabbor, en hel hink full. Det var ganska sent på kvällen och vi tyckte inte att det var så lämpligt att elda i spisen för att koka skaldjuren så hinken fick stå inne i jordkällaren.
Morgonen efter skulle Anita ta fram grädden. Hon hörde ett skrapande och liksom fräsande ljud inifrån källaren och kom springande tillbaka efter en ficklampa. Alla krabborna hade lyckats klättra ur plåthinken och kravlade omkring på jordgolvet. Med förenade krafter lyckades vi samla ihop dem och täcka över hinken. Under dagen kokade vi krabborna och på kvällen skulle vi ha fest. Vi hade aldrig ätit krabba tidigare och tyckte inte att det var någon större smaksensation. Vi var vana vid rejäla kräftor.
(fortsättning följer)




Prosa av Monica Kvist VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-15 18:41



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Din berättarteknik gör att texten är så lättläst...
2014-07-16

  anits VIP
Så spännande du skriver, nu väntar jag på fortsättningen.
2014-07-15

  Minkki VIP
skönt och naturligt flyt i texten, inväntar fortsättningen med intresse :)
2014-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Monica Kvist VIP