Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvarglömt paraply

Jag glömde mitt paraply
när jag var hemma hos dig
En middag för två
med hopp om romans
Du sökte en kvinna för livet
Du trodde det var jag
Ditt stora misstag

Visst var det fint i ditt hem
Vita väggar och grått
Minimalistiskt och oantastbart
Soffan med divan och
sådär lagom som det brukar va
Och så tavlorna med motiv
från ditt tidigare liv
som företagets representant
På Réunion och Mayotte
långt borta i sydliga hav

Middagen var god
Det var nån gratäng från Alsace
I sällskap med ett särskilt utvalt vin
Konversationen var trevlig
och du bjöd på dessert
Men vad hjälpte det
när jag inte ville ha dig så där
Jag sa jag kan ha dig som vän
men nu måste jag hem
Tack och hej då
Jag hoppas du förstår

Paraplyet ligger kvar
En taktlös kommentar
En pinsam påminnelse
om en romans som gick i kvav




Fri vers av Louise Sparring
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-16 20:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Like it a lot!
2014-07-18

  Rochester
Bra början och slutstrof. Kanske att dikten hade vunnit på att mer antyda och visa än på att utförligt deklarera, som i de båda mittstroferna.
2014-07-17

    ej medlem längre
Jämna ord, jag gillar det.
2014-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring