Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stilla undran?


Björn och varg vs fästingar

Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Visst har vi väl sjungit den en gång i tiden när det begav sig.

Precis så hände när en pojke störtade in i en björns bo. Varken björnen eller pojken var beredda på att det skulle hända som så.

Alla björnhatare samlade sig och sa att vad var det vi sa. Några varghatare stämde in i kören.

Hur ofta händer det att en människa blir attackerad av björn eller varg? Nog inte så ofta väl?

Nu kommer jag att få höra att hon som bor i en stad, hon kan minsann vara glad för hon träffar väl varken björn eller varg.

Ni har helt rätt. Jag ser inte dessa djur i vilt tillstånd här. Visst har man hört att en varg fanns i närheten någon gång men jag ser ett annat djur som betydligt farligare och allvarligare, nämligen fästingen.

Det finns ingen kör som stämmer in när de hör att fästingar blir fler och fler och av dessa bär en del bakterier av allvarlig art. Både Borrelia och TBE är allvarliga sjukdomar och det finns ännu några bakterier som de kan överföra till människa.

Var finns de som hörs annars när det gäller vargar och björnar?

 

 




Fri vers av wildah
Läst 376 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-20 12:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vargen är min allra bästa fiende
och björnen min rival
vad vore skogen utan faror


2014-07-27

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Klokt skriftat!
2014-07-27

    ej medlem längre
Ja du, det kan man undra. Jag hatar fästingar.
2014-07-21

  Lars Hedlin
Bra förmedlat med inlevelse i orden!
2014-07-20
  > Nästa text
< Föregående

wildah
wildah