Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är ett tack för all musik artisten Jason "Timbuktu Diakté har gjort.


Jag är Jason, örat till musiken

Ur de vita högtalarna så sprakar ljudet av en ung mans ord, The botten is nådd, till två unga killar som fann en ny gemenskap, som skull stärka vänskapen till en status som kunde förstöra kärnvapen. Dom vi hade inte ens närmats oss botten, visste inget om våra egna helveten. Våra läppar skrek som monitorn men det här var innan kaffe beroendet. Så vi skrek fuck'd till folks hjärnor som inte hade lärt sig hiphopen. Våra händer ville greppa dynamiten och kasta den tillbaka mot staten. Ljudet av gitarren till Flunitazepam gav mig bieffekter med bilder i hjärnan hur jag skulle svälja piller tills jag överdosera och ger mamma ett två tusen tungt dåligt samvete.
Alla vill till himmelen men få vill dö, det är så jag ser på rummet som nu än idag, de luktar rök från alla väggar och hörn. Där kartorna låg tomma men ljudet ekade av knaprande munnar. Man kunde ha skapat pendelparanoia av alla ögon som rullade åt olika håll. I väntan på vadå jo att farbror blå skulle knacka på. Så sömnlös i den lillan hållan sa alla mina krafter jag drar.
Oavsett vad eller var så dansar jag alltid inuti till din musik eller så rör sig fötterna åt ett nytt håll.Stirrade sällan ner i början, skjuter dom hat så skjuter jag dans så som takterna lyder till dödsdansen. Jag önskar att då jag en gång sprang från rasisterna och lämnade mitt mod och lät mitt självförtroende brinna upp av deras hot och hat. Tankarna skrek hjälp dä brinner, Visste inte då hur rätt det var att springa. Varför slog jag inte hade jag ingen stolthet över min hudfärg, jag var tydligen inte svensk enligt dom. Men jag var heller ingen afrikan. Jag hörde till båda sorterna men alltid misstänkt för att vara mer än de andra. Om en fallskärm hade funnits för alla gånger man är på väg till botten med laster av misstagen och ångesten över fyllorna som liknade serieskandaler. Skulle man kunnat ha nynnat på de löser sig medan man dala ner.
Allt är grönt i vår fantasi. Men i verkligheten finns det snart ingen tid kvar SD,SVP och alla andra med hat borde bara kapitulera och säga jää och inte nääj till andra färger, olika.
I mitt sagoland hittade jag kärleken där kan stanna i evigheten för lyckan är så stor att man svävar.

Till sist Jason tack om du någonsin slutar med musiken så kommer du alltid vara kejsaren som visar alla mäniskor den rätta vägen.





Fri vers (Fri form) av JesperutanH
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-23 23:15



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Mod styrka ångest förtvivlan och glädje i en salig röra. Mycket bra skrivet, gillar.

2016-02-16
  > Nästa text
< Föregående

JesperutanH
JesperutanH