Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla fönster och dörrar är öppna


Alla fönster är öppna.
Kanske har temperaturen sjunkit en grad.

Kininet behövs inte för malarians skull.
Ikväll behövs det som sällskap till is och gin,
för svalka och avslappning.

Alla dörrar är öppna.

Att lämna ett avtryck -
så outsägligt sorgesamt
när det förutsätter att
någon farit.

Istället planterar vi
något
i varandra
som lever och längtar.

 

 

 

 

 




Fri vers av Amisan
Läst 283 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-25 23:04



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Känns som en ny genre har uppstått.
Realism inskuren med laserkniv i en idyll. På ett lätt impressionistiskt sätt.
Gillas
2014-07-30

  petter rost
I går handlade jag en butelj Bombay Saphire Gin och en flaska Indian Tonic, is och citron fanns redan hemma. För svalka och avslappning. Nu ser jag hur det kom sej, tack, det är oerhört varmt här i ditt poem, det nästan bränns trots alla fönster och dörrar som står öppna öppna.
Egentligen är ditt skimrande poem tungt som bly men ditt liksom handgjorda språk gör det behagligt, önskvärt att bära – en motsatsställ-ning som lever också mellan den näst sista och den sista versen – som i sig är så vacker att den kniper i själen:
"Istället planterar vi
något
i varandra
som lever och längtar."


2014-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Amisan