Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gator i Paris

En flicka dansar på gatorna i Paris,
hon rör sig som en av de bästa.
En flicka som hamnat snett på något vis,
men trots det klarar av det mesta.

Hon bryr sig inte om ifall fötterna blöder,
av gruset och sin barfotadans.
Många studerar hennes dans som glöder,
men hon rör sig som om ingen av de fanns.

Hon dansar i den riktning dit solen skiner,
där det alltid sägs vara varmt och skönt.
Där havet är blått och där vinden viner,
och där gräset alltid är grönt.

Med livet som partner och framtiden i hand,
hon dansar med kraft och energi.
Hon rör sig bort mot lyckans land,
där orkestern spelar livets symfoni.


(Och där ingen någonsin mer ska få

trampa
riva
stampa
kliva

på det hon kallar sitt.)




Fri vers av Pernilla Lindholm
Läst 571 gånger
Publicerad 2006-03-30 22:58



Bookmark and Share


  Markattan
Välskrivet med bra rim rakt igenom och det mösterbrytande slutet ger din text en liten extra knorr. Bra!
2007-03-17

  AndersN
Utmärkt utmärkande.
Men varför avsluta i annan stil. Avbrottet känns lite avigt. Förstår dock syftet.
Fortsätt skriva
2006-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Lindholm