Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är tillbaka.


Under långa ögonfransar

*



Hon släpper tankarna ett tag
för hon fångar ändå alltid bara de dåliga,
och hon låter dem flyga helt fritt
för hon vet att de ändå alltid kommer tillbaka.

Med munnen blåser hon varm luft på sina händer,
och knäpper dem ett tag.
För även om Gud inte hör henne
Så känner hon sig i alla fall lite varmare.

Och alla de kotor som frusit fast i varandra
håller ryggen rak trots att hela hon känner sig böjd.
Och hennes tjocka tröja gömmer allt det
som hon inte vill att andra ska se.

Och med sin näsa som ständigt pekar upp
men ögon som tittar ned
är det inte lätt att veta vad det är hon döljer
där under sina långa ögonfransar.



*




Fri vers av Pernilla Lindholm
Läst 533 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-03-17 18:40



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
väldigt värd att läsa. tredje stycket en höjdpunkt. som sagt fina bilder från en insida. vackert iakktagit/upplevt
2007-03-17

  Markattan
Nej, vem vet väl vad någon annan döljer... Jag gillar din text och de bilder och känslor du så effektivt målar upp.
2007-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Pernilla Lindholm