Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå Turkiets vice premiärministers uppmaning till kvinnorna i landet.


"Ni bör inte skratta på offentliga platser!"

"Vi bör inte skratta
offentligt,
just nu,
men är tårarna
okej!?",
undrar du.





Bunden vers av Lehva VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-08-01 13:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om texter med politiska infallsvinklar! Bra frågeställning.
2014-08-17

  KattenKin VIP
Och i Spanien får man inte kritisera banker eller demonstrera mot överheten.

2014-08-06

  ResenärGenomLivet VIP
Snart vet man inte vad man ska tro...
bra att du belyser detta...
2014-08-04

    ej medlem längre
Att lagstiftning människors naturliga känslor som tex glädje är helt fruktansvärt .
2014-08-04

  i af apa
naturligtvis,
bör man icke
skratta på naturliga
platser...
2014-08-01

  Marita Ohlquist VIP
Finns det inga gränser för kvinnoförtryck?
Blir både arg och ledsen.
2014-08-01

  Annie b'larsson VIP
Roligt att du tar upp det här. Nu läste jag att Turkiets kvinnor skrattar högt och gott åt vice ministern i ren protest. Skulle nånting gå fel så att skratten tystnar, föreslår jag att vi kedjar fast honom i en källare, så kan han få en korv och lite vatten en gång i veckan och att vi därefter helt enkelt kittlar ihjäl honom. Det lär vara otrevligt.
2014-08-01

  Connie
Så bra! De mest upprörande kränkningar genomförs av regeringar. De måste upphöra med att lagstifta om hur vi ska leva!

2014-08-01

    ej medlem längre
Gläds åt att du lyfter fram saker som betyder något.
Just detta fall är så klart ganska skrämmande.
det som gör detta mest skrämmande är att det i Sverige ännu finns människor och partier som inte förstår vikten av att lagstifta och tydliggöra var man står i olika frågor.
Den som är emot lagstiftning om kvotering för att skapa förutsättningar för kvinnor här och där tex, är emot jämlikheten.
Svårare är det inte. Även om många, speciellt på högerflanken påstår annat. Lagar lagar lagar
det enda som gör ett samhälle civiliserat
punkt slut
2014-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP