Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vuxenlek och vuxensvek

Poängterar till chefen
som hummar
och dunkar Ola i ryggen
när han upprepar
det jag sa

Lika barn leker mest
men inte bäst
och sandlådan stinker
jag kastar spaden
inte på Ola eller chefen

Jag följer spaden
där den flyger
spaden är kastad
och tärningen med
"går du?" frågar chefen

Jag ångrar bara
det jag alltid gör





















Fri vers av Lehva VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-02-22 14:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
JAA, så igenkännande! De som upprepar det man just sagt och får credit för det. Tänker också på de som upprepar det chefen just sagt....och får massa uppmärksamhet (av chefen) för det. Lågt till tak! Lågt till tak! Tack för att du uppmärksammar i en lakonisk men talande text.
2023-02-27

  till E
Väl beskrivet. Jobbmöten är en särskild värld i världen. Full av härskarteknik och annat mindre trevligt.
2023-02-23

  Solstrale VIP
Ja detta förminska är en av de sju härskarteknikerna… märkligt att det fortvarar… men även sker detta kvinnor emellan i kollegiet inskolads värld där även i förskolan, och barnomsorgen. Vissa vill skina fast dem icke har något att skina med, då blir den med lösningsorienterad hjärna ofta någon av dessa obetänktas räddning, eller pall för att få visa sig stora, fast de egentligen är små, dvs en slags positionering ned av den som vet, kan och har mod och där dem på bekostnad av andra höjer sig själva! En bra text du delade som ger många andra perspektiv. Tips skriv alltid ned, mejla så att ingen sedan kan "sno" din idé…
2023-02-23

    Ohemulen VIP
Maktspel på alla nivåer! Bra beskrivet!
2023-02-22

  Annie b'larsson VIP
Vilken tjej/kvinna har inte varit med om att komma med ett förslag som sedan tas upp av en manlig arbetskamrat, eller chefen själv, på ett möte framöver. Som om Du aldrig nämnt det. Den här förminskningen av oss kvinnor är så för jävlig. Vi måste börja skrika högre!

och hålla samman!
2023-02-22

    Lena Staaf VIP
Verkligen belysande hur det kan gå till på en arbetsplats! Favoriserande och kliande på rätt rygg. Ofta att kvinnor blir förminskade. Berg att flytta!
2023-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Ingen bra chef, enligt mitt sätt att se.
Ang. de sista raderna så är det ofta så att man stannar kvar och hoppas att det skall bli bättre.
2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP