Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tog mig friheten att låna Leonard Cohens musik och refräng här


Bröllopssång

Vi är nu i dag samlade här
för att viga två som kära är
och inför alla höra båda lova
evig kärlek och evig tro
och att bygga sig gemensamt bo
ändå fram till sin död halleluja

Halleluja *4

Han har nu valt sin vackra brud
som står här i sin vita skrud
som till honom är den största gåva
hon ska följa dig i vått och torrt
förlåta när du misstag gjort
ända fram till slutet halleluja

Halleluja *4

Vid din sida står din utvalda man
som nu vill sätta en ring på din hand
en bekräftelse på att ni är trolovad
han ska skydda dig med sin starka arm
å trösta dig intill sin kärleksbarm
ända fram till slutet halleluja

Halleluja *4

Vänd er nu och visa er fram
låt er kyss bli lång och varm
se nu till att salens glädje inhåva
på första rad sitter mor och far
glada och stolta båda par
ni kan höra deras gemensamma halleluja

Halleluja *4

När ni altargången går ut här nu
då är ni inte längre jag och du
nu kan ni i samma sängen sova
så hoppas vi om ett år eller två
åter samlas här för att döpa små
det som ger livet en mening halleluja

Halleluja *4




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jostein Solbrekke
Läst 296 gånger
Publicerad 2014-08-04 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jostein Solbrekke
Jostein Solbrekke