Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite nonsensvers


Trollet i Kålvikens mosse

I utbygden
av Kålvikens mosse
bor ett trolltyg
en lurvig liten gosse
byxan hans är bankad
och bultad av järn
ältad och byggd av myrmalm
från en nära liggande tjärn.

Kolten och västen
med tagel är naglad
av mossa och bark
jaa, klädsmaken är förresten
mest i det frugala
av skog och mark.

När han går där å vankar
i sakta mak
svansen sig svingar och plingar
mot hans järnskodda bak.

Ja i Kålvikens mosse
hörs klingen å klangen
när järnskodda byxan
han har på´ssej
klämtar det klocklikt från pendangen.





Gurra Aktersnurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-07 12:54



Bookmark and Share


    prima donna
ahahha! det var en söt liten saga, mina mungipor vinklade uppåt :)
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP