Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL MINNE AV BARNBRUDEN I JEMEN

Du trasades sönder,
i brudklänning och slöja.
Åtta år gammal.
Jag kommer på mig själv,
med att jämföra.
Din mördare njöt,
medan du dog.
Barn i krig,
slipper kanske det.
Och dom är sällan ensamma.
Inga jämförelser i övrigt.
Ett barn,
åtta år,
dör på sin bröllopsnatt.
Och något går sönder.
Också i mig.













Fri vers av Lehva VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-08-08 11:48



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Hemskt.
2014-08-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Så fruktansvärt grymt! Vilken man kan gör så illa?
2014-08-09

  genni VIP
Annie kommenterar detta bra, kunskap är en viktig del av att förhindra fattigdom och att barn råkar illa ut som detta, blott endast 8 år gammal, sorgligt...
2014-08-08

  Connie
Så grymt, jag ryser vid tanken! Förstöra ett barns uppväxt på detta sätt, vad är det för människor som kan göra så?
2014-08-08

  WyS VIP
Ofattbart grymt!
2014-08-08

  Angel of love
Det är så fruktansvärt att nått sånt där får förekomma... Det sliter i mig.
2014-08-08

    ej medlem längre
Det är så fruktansvärt och går inte att förstå.
2014-08-08

  Annie b'larsson VIP
Det är vidrigt.

Jag läser om att det är vanligt med barnäktenskap i Jemen, som är ett mycket fattigt land. Upplysning och information, förstår man existerar i det närmaste inte. Men det finns organisationer i landet (eller i den delen av världen), som kämpar för upplysning och mot barnäktenskap.

Du har skrivit en förfärlig dikt om detta. Det är bra. Tack!
2014-08-08

  Marita Ohlquist VIP
Det är bortom min förmåga att förstå att det anses normalt i vissa länder.
Rysningarna stiger genom kroppen.
2014-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Lehva
Lehva VIP