Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nonsensvers... en å annan finans å bankman känner kanske igen sig i detta!!!


TROLLGULDET

Över stockarna å stenarna
långt bort i skogen
bakom de mörkaste grenarna.
Där är... grottan...
av sot å avskräde så full.
Riven är från träden
granrisbädden... fylld av kottar å mull
där sitter trollet... en orädd´en drull
som sig gottar... ååå... lull... lull...lull
vräker ur kistan... allt sitt... gull... gull...gull.

Han biter å smackar
i var skinande skärv
åt sina sekiner...
-Tackar... tackar,
skrockande han skrattar.
Åt guldet... göres glada miner
ett rövat förvärv
som olovligt... han haffat.
En illgärning! Ett fördärv...
som ovänner... även honom skaffat.

Jaaa, lull... lull... lull
bland trollpacken
så kallad... är han räven
en slarver å rackans gull
ty redan som parvel
lockades han in... i det lea
... röveriet... att leva.
För me klofingers klypa...
så händigt
ååå tjyvaktigt ständigt
ville han... i guldglansen få nypa.




Gurra Aktersnurra






Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-09 12:50



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Skrivsättet påminner om Fröding och hans "Ett gammalt bergtroll" och sättet att vara stämmer bra in på de flesta i money-maskineriet. Kul text!
2014-08-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
nej ! det är den ökände piraten tillika finansministern
2014-08-09

  gunnnar nylund VIP
Är det möjligen ätten greve af Trolle
du tänker på???
2014-08-09

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Är det sagan om trolle me guldsvans och guldring i öronsnibben ?
2014-08-09
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP