Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nonsens, att trollmor sjunger vaggvisor är lika säkert, som knäckebröd å kokt potatis!


Trollmors vaggsång

Trollmor Ragata
kro krim, kro kraka
me krax i dur å moll
söver sina små troll.

*****************

"Parvel, pyre"
som i pottan prutt
liten snutt
ja lille tott
sov så gott
sov så gott

Sussi lull å sussi lo
mina rackans gull så go
fram å tillbaka
för er skull
vaggan nästan skaka kull

Liljesvans, Grynekott å lille Grus
vådligt vara
leva bus
ja vill, ja kan
er läxa opp
ja minsann
ligg nu still
lyss till tonen
vad jag vill.

Gose nosor... gnuttor små
må ni ej... nosen få
frysa blå
ej heller fot... å lille tå
sussi lull å sussi lo
me vaggan vysse vo
sov så sött
kom till ro.



Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2014-08-11 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP