Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommornas sista dans

Nu blommorna håller hov
på torra ängen... ber om lov
vill ej missa chansen
ta sig en sväng
i sista dansen.
Gräshopporna gnida å spela
stråken på sin gröna fela
men av torka, värme... heta da´r
inte många blommor synes kvar.

I denna dansen
göre sig beredd
hundloka, röklöver å ängens vädd
fort å snabbt... tippe, tappe, tå
ut där virvlar... även så
prästkrage å klocka blå
där synes djärva tjärblomster
sig svänga
bocka,buga
i tjuvdansens konster klänga.

Ja bland gräsets tuvor... dansen gå
för snart skall ängen slå´s
allt skall bort å bärgas
in i ladan få´s
så den sista chansen
blir denna dansen
får ja lov
får ja lov.




gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-14 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP