Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om politikens svåra utmaningar och om världen vi ärvt


Visa vid tidens ände

Bättre en fågel i handen
än tio i skogen,
sa ornitologen.
Den som gräver en grop
åt andra,
faller ofta själv däri,
svarade dödgrävaren.
Allt är inte guld
som glimmar,
utbrast då Reinfeldt,
men sålde smöret
och tappade pengarna.
Löfven, å sin sida,
sålde skinnet
innan björnen var skjuten.
Det gillade Jimmie,
som var en ulv i fårakläder.
"Jag lovar runt och håller tunt",
tänkte han slugt.
Då blev det kokta fläsket stekt!




Fri vers (Fri form) av BoOttoOlsson
Läst 169 gånger
Publicerad 2014-08-14 23:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BoOttoOlsson
BoOttoOlsson