Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Internet är ett fantastiskt media om det används på rätt sätt. Men om vi låter Internet få för stor del av vårt liv kan en hel del av våra verkliga liv gå förlorat bortom överskådlig tid ...


Sociala nätverk är ej blott bara ...

... något som 
Internet hör till ...

Där du kan
lägga till
och ta bort
vem du vill
när du så 
för stunden önskar
eller av vilken anledning
det än är 
som gör att du så vill ...

De allra väsentligaste
och mest sårbara
av våra sociala nätverk
vilka vi ej kan undvara
är de vi under våra liv
bygger upp i verkliga livet
utanför nätets virtuella verklighet ...

Till skillnad mot Internet
kan planterade ''sanningar''
och allmänt skitsnack
få fäste i våra sociala nätverk
på ett sätt och vis
som kan få konsekvenser
vi oförskyllt får betala för
till ett alltför högt pris ...

När vi råkar ut för sådant
här på Internet
kan vi välja bort
oönskade parasiterande
och andra skadliga element
med hjälp av flera olika alternativ ...

Blockering
Selektiv åtkomst till information
Anmälan om Abuse till redaktion
och i nödfall
kan vi inaktivera våra konton
eller helt enkelt ersätta dem
med nya där vi utger oss 
för att vara en helt annan person ...

Men i det privata
verkliga livet
har vi ej det alternativet ...

Det gör riktigt ont i själen
att se hur många tar 
sina verkliga sociala nätverk
som vore de som självklart givet ...

... och glömmer bort
skillnaden ...

Var rädd om dina sociala nätverk
men var också försiktig med
vem du bjuder in i ditt liv
och ger tillgång till information
om hur ditt sociala nätverks 
struktur är uppbyggt och ser ut ...

Ty i verkliga livet
kan du inte skydda dig
på samma sätt 
som du kan på Internet ...

... mot dem som 
ej alltför goda avsikter har
och eller som
saknar vett och etikett ...

... och som kanske ser
verkliga livet 
som ett substitut 
till det virtuella på Internet ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-08-15 05:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Viktigt att tänka så här...bra skrivet...
2014-08-18

  Ingrid Trolle
Bra bild av det som
ersatt socialt umgänge
och gett oss möjligheter
att söla ner varandra
anonymt.
2014-08-16

    ej medlem längre
Viktiga tankar du förmedlar i denna text
2014-08-15

  Teresia Ridell
Kloka ord !
Ja visst är det så..
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP