Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Heikki i sitt esse, med kameran zoomande in blomster på en vallmoäng (c) Minkki Huldén


ETT TESTAMENTE TILL POETERNA - HEIKKI HELLMAN R.I.P.

 

 

Den uppskattade poeten, sångaren, läkaren, människan Heikki Hellman, som skrivit här sedan januari 2011 är sedan en tid inte längre bland oss. En människa med mångskiftande intressen, allt från solo- och körsång till bastusällskapet. Med kärlek till sina livliga hundar, till naturen, till Toscana, till fotografering - läs honom så blir bilden fullständigare. 

Med finska som modersmål var han inte rädd att skriva poesi också på andra språk. Här skrev han för det mesta på svenska, men en och annan dikt på finska,  italienska, franska och kanske också engelska har vi fått läsa. De vi inte fått läsa har han lagt ut på andra sajter i sin rätta språkmiljö och under andra nick. 

Heikki utgav också några diktvolymer, åtminstone en av dem i finsk och svensk upplaga. Den allra sista diktsamlingen blev klar i december 2017 i ett projekt kring Finlands hundra år, en kärkommen julklapp för skaran som fick ta emot den. 

Då skrev han också sin allra sista dikt här på poeter.se, A BIRD'S EYE-VIEW, publicerad här 30.12.2017. "Mitt testamente till vännerna på poeter", sa han om den. Läs den! Och läs också hans andra texter, det finns mycken livsvisdom och kärlek till hustrun, livet och oss människor att hämta ur dem. 

 

 Saknad av många skrivarvänner - närvarande i sina texter

 

 

 

 

 

 




Prosa av Minkki VIP
Läst 1386 gånger och applåderad av 45 personer
Publicerad 2018-12-05 13:04



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Tack för tipset! Ska läsa! Vilken fin minnestext du skrivit - och vilket underbart foto: poeten på en sommaräng!
2022-03-15

  SatansSon VIP
han visade mig hur man skriver vem-dikter. en bra
2021-10-12

    ej medlem längre
En ny stjärna som jag ännu inte läst.
2021-03-21

  aol
Så fint Minki blev rörd till tårar
2020-02-29

  aol
Ja jag saknar honom mycket en sann,
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP