Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad gör ett hem till ett hem? (1)

efter en flytt

är allting nytt

utom orden som beskriver

 

"kaos" bakom dörr

låter  ju som förr

men allt är ändå olikt

 

kan ej beskrivas som slikt

fattigt eller rikt

när över högar man kliver

 

orkar, orkar ej,

vill ej säga nej

till gammalt, möta nytt

 

sinnet alltför okrytt

hos ett gammalt knytt

som flytt från hem till hem

 

men vem kan säga när

när blir hemmet här

ett riktigt hem?

 

 

2023-10-08  13:51

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-10-08 12:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint formulerade tankar kring en flytt.
2023-11-03

  Kungskobran VIP
Mitt hem är min borg
där lever jag i glädje och sorg

Ett hem blir ett hem först när det känns som ett hem

2023-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP