Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

åskådare (3)


   
Jag levde
            jag lever men minns inga tidigare liv
   de vibrerade kanske
   de vibrerar kanske än / i ”Själen” eller ”Hjärtat”
choros   
      önskar du förlänga betänketiden för ditt ögonoffer
      eller ska du öppna ett öga i stället & bilda ett band
      tragöden kan lubba på rännarbanan i stället för dig
   Du stänger dörren hårdare än jag vill
   den springa du öppnade allena med dig själv         stängd
   ett stängt beslut som gör en nyvaken trött                
   du
choros       hundratusentals körer runt om i detta land   
                                                          du stödd mot blodboken
   Du drömmer så livligt om din döda mamma
   det känns så tomt när du vaknar / mitt i natten
choros                                       varför inte öppna ett öga
          varför inte                 ändra sin biografi efter behag
   du  
   du som läser Medea för din dotter på bryggan  

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-16 13:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP