Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasiga hjärtan blues

 

Allt är glömt
sa du
en gång
för ganska längesen

ändå fanns all
bitterhet kvar där nu
i ditt bröst
och du vägrade förstå
eller ens gå mig
till mötes

som en brusten varböld
vällde det ut
över mig
allt det gamla
alla hårda ord
som du sparat

du ville så gärna
ha någon
att lägga skulden på
kanske för att slippa
den där gnagande bitterheten
över ditt liv
som inte blev
som du ville

och jag kastade tillbaka
skiten på dig
så gott jag kunde

men egentligen
ville jag bara få dig
att förstå
att jag måste tänka
på min familj
i första hand

och när vi stod där
och försökte döda
varandra
med hårda ord
såg jag mina ögon
i dina
bakom vreden
kunde jag se
något annat

först trodde jag det var
kärlek
men sen såg jag att
det var rädsla
 

mitt i stridens
hetta undrade jag om
du någonsin
älskat mig

för någonting
verkar skymma
dina ögon
jag gav dig min
villkorslösa kärlek
i så många år

Pappa

det var nåt som
gick sönder ikväll
nåt som jag tror
inte går att
laga längre


P.G 20140816




Fri vers av Peter G VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-16 23:46



Bookmark and Share


    snöö
Starka ord om en svår uppgörelse. Sorlig innebörd men mycket bra skrivet. Som läsare kan man inte låta bli att beröras och känna med diktarjaget
2014-09-03

  genni VIP
Det var länge sedan mina ögon fick tårar av en text. Den här berör, starkt!
2014-08-17

  walborg
Stark text om en insikt som förändrar livet för alltid
2014-08-17

  Carl Mikael Fäldt
Svårt att kommentera en text som denna!

Men jag måste försöka!


Jag blir alltid varm när någon visar hjärtat!

Tack för en fin resa!
2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP