Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knäfall




Såg molnen
som av sig själva
vita bädda in
tallens höga krona däruppe

och allt ville nu sänka sig ner
långsamt som för att
tynga mig till utmattning här nere
under oket av mig själv
som jag burit så länge

Tallens bark rann
i mönster nerför stammen
likt stelnade droppar;

alla tårar jag inte
kunde gråta
under så lång tid
tycktes ha fastnat där
istället, som förvedade

Jag föll och höll
mig fast i tallens rot
som vore den själva roten
till det onda, att rota ut.

Långt om länge
och till slut

sade någon
som för att rädda mig,
utan att jag hörde det:

"jag ser min egen längtan
i dina öppnade ögon" -

men jag vet inte vem det var
som såg in i mig så.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-17 17:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag associerar till en tidig tunström och vardagens under. fint!
2014-08-21

  Lena Själsöga Keijser
att

stiga in i dina ord
målade med
de vackraste penslar

är att stiga in i djup
samt stiga upp

leva livets strömmar
med allt vad detta
inne
bär

och det är igenkännande mer igenupplevande

tack
2014-08-19

  Gunnel Eriksson VIP
En väl bearbetad text om
ett svårt tillstånd men med
tallens skönhet som en tröst.

2014-08-18

  Minkki VIP
starkt berörande:
"under oket av mig själv
som jag burit så länge"
oket och molnen skickligt hoptvinnade "som av sig själva"...av mig själv"
bara för att ta fram två fina detaljer - fler finns

2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP