Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en dikt om ett fantastiskt kulturhus som finns i Jönköping, och som är hotat av idiotiska politiker.


kultan warriors

Jag är en kultan warrior.
Kulturhuset är ett hus med stora armar, en varm famn som säger: kom, var med, här kan du göra grejer!
Här kan du påverka, du kan ta plats och göra sådant som du annars inte kan utöva.

För jag har alltid fått höra att jag inte är tillräcklig
och all den energin som jag bar på, som brände inuti mig
Fick jag glasa in i en box, behålla i en behållare bära och leva med.
Tills jag kom till kultan. Där slängde jag glasboxen mot den vackra tegelväggen
lät glaset spricka
Och idéer, energin flödade ut som tusen fjärilar in i huset
Där de blev till verklighet
Med hjälp av andra eldsjälar.

Här finns kulturen i kommunen
Och ni kan inte förstöra den
Hit kan du komma och köpa mat för 20 kronor
Och du behöver inte den stora plånboken
Eller kavajen.
Vi har byggt upp ett hus under 30 år
Med hjälp av rastlösa ungdomar och jävligt samhällströtta personer.
Så, Anna och Mats, kan ni nämna ett palats
Som Kulturhuset
Där jag får vara med och ta plats?
För jag är jävligt trött på ert skitsnack
Om luftslott och mångfald
Och jag blir jävligt lack.
Ni vet ingenting om kultur, det enda ni bryr er om är slanten.
Ni känner bara till censur för ni vill bara tysta ner oss, ni är så jävla fega. Ni tar er rätten att bestämma vad som är rätt och fel
ni vill bara gnälla
Men håll käften, snälla
Låt oss vara
För vi är jävligt trötta nu
På era lögner och ert manipulerande prat
För det ni inte vet
Är att oss går det inte att tysta ner
Vi blir bara fler och fler o rösterna höjs
För var dag som går.
Vi är kultan warriors
Så akta er nu för det blir bara mer ös
Ni behöver inte försöka mer
För nu jävlar är elden lös.




Fri vers (Spoken word/Slam) av mitinihai
Läst 338 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-19 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mitinihai
mitinihai