Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nonsensvers


HUNGERSNÖD I TROLLSKOGEN

I det mörkaste
av skogen Sinkadus
bortom byar
å timrade hus
hörs ... ett urgel, gurgel ... å anacka
från en gnällsjuk trollpacka.

Plockande bland mossa
kottar å lingonbär
skrockar trollmor Rugosa
så tungan svartnar när
ederna osa.
Ty munnen klösa å knåda
var glosa
i de´skabrösa av anåda.

Hon grå som gråsten
är hård som graniten.
Krokig å krum ...
av Nordanfläktens mun
så ärrad å biten.
I vart ben å knota
så skröpligt skrotad
av gikt å podager
är hon som sådan
även ganska så mager.

Manglad i skiten ... luggad å sliten
skabbig som en hund
står hon ... som stoppad
... stående ... för å vila en stund
kisande ögonen sina
me´plutmun ...
- Tvi å tve, hon grina.
- Um, um ... vi å ve
ja ä väl ena tosa ... hee
som mähä ska ja hä å strosa.

-Inga fläsk i gryta
trollmjöd å mäsk
sinat ... å börjat tryta
mycke ja grinat
nu få ja no äta ... potäta
björklav å tallbarks-skrap
om vart annat, inbakat.
Ett oätligt djävulskap, man skapat.
Sicken våda, sicket gny
allena här råda
en sådan satans meny.



Gurra Aktersnurra







Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-30 13:29



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Edra härligt mustiga trolleramsor är poetiska guldringar med bjällror och hysch pysch i skogen....särart
2014-09-02
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP