Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en valsång


välj en bättre värld

jag såg en film en gång
där filmens hjälte sa
när du ska välja mellan två allernativ
välj alltid det bästa
välj det positiva
det som tillåter dig vara en fin människa

nu är det valår och inget må bra film
kan vi omvandla verklighet till må bra,
må minst bättre, till att flera ska bli lyckliga
nöjda med skolan,
vården, äldreomsorg
mer frisk luft att andas
mer frihet att röra sig genom
mer lokalt odlat, mer cyckat, mer tåg
mer solidaritet mellan olika hårfärg, hudfärg, blodfärg
riva inget, bygga mer
så som vårt land länge gjort
bada i välvilja, bada i sol
ge oss mer arbete, mer semester
mer frid till Jul
ge röst till alla
låt alla tala
låt respekten vara ledstjärna
låt alla de bästa vinna
så alla som vill kan jobba
och alla som jobbar kan vila
exportera mer sång och mindre vapen
bli mer allas vårt hem och mindre staten
öppna hjärtan, öppna gränser
släpp in kärlek från öst och väst
öppna sinnena, välj allas bästa
låt allting blomma
låt alla le
vi har, vi kan, vi vill
vi är
så välj smart, välj rätt
lämna ljus avtryck i tiden
låt allt det goda expandera
låt oss vara bättre i morgon än vad vi var igår
bättre än förr
mitt bästa land i norr

du vackra, du fina
du är mitt land
och min kärlekssång
tack för din bredd, din längd,
ditt havets djup, din himmels blånd
ditt nordsken och alla dina språk
jag vill med min valröst
klä dig i guld och siden
mitt land, min stolthet
väx vacker i tiden




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-01 17:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att rösta. Det har jag gjort sedan nittiotalet och det kommer jag att fortsätta att göra.
En bättre värld börjar inte i vallokalen. Den börjar i ditt hjärta, när Jesus Kristus släpps in där.
2014-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP