Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min skola har anställt en del nya lärare. Varav en av dem har inspirerat mig till denna dikt. Jag är lycklig att jag inte har något ämne han undervisar i....


Jag är ett villebråd. Det säger hans blick.

När jag ser honom blir jag kall.
Pulsen springer som ett byte, utstirrad av ett rovdjur.
Sådan är hans blick, hans kroppsspråk.
Rysningar vandrar i mig, ända in i benen.
Faran kan kännas i luften.
Kompakt och darrande, som en het och kvav sommardag.
Mina muskler är redo att fly.

Jag har aldrig sett honom tidigare.
Ändå känner jag i kroppen och hela mitt väsen
att han är farlig, sinnessjuk.
Hans blick glider över mig,
och fastän jag låser blicken i marken, kan jag känna
hur hans läppar kröks uppåt.
Bara något, så litet att det ser ut som en ryckning.
Men jag vet att det var ett rovdjurs leende,
nöjet i att se en rädd kanin.
Han passerar mig, och jag skyndar mig iväg.
Jag vet att han leker med mig.
Väntar på att jag tröttas ut.
Jag kan fortfarande se hans tänder glimma.




Fri vers av Vevve
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-04 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vevve
Vevve