Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min inspiration

 

Min inspiration är för närvarande helt borta
Någon har varit här före mig och norpat de sista sötsakerna ur skafferiet
Jag tömmer skrivbordslådorna
vänder upp och ner på huset
Jag tar mig till och med ner i källarförrådet för att leta
Kanske är det möss i väggarna
Någonstans kanske de har tagit sig in i byggnaden
Tanken gör mig nästan galen
Jag mumlar ordet ”krig”
och böjar febrilt att rota efter musfällor under vasken

När jag ligger där på magen och spanar in under diskmaskinen
ser jag plötsligt hur något kommer krypande
Där är den!
Jag kastar mig efter anteckningsblocket
pennan
och i samma stund som svansen försvinner
bakom spisen
hör jag mig själv utbrista 

Heureka!




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 848 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-09-04 16:28



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Vilken poesi , , vad tagen jag blev!! Heureka !!

Denna bokmärker jag omgående !!
Du är en sann poet!!
2021-04-03

    ej medlem längre
Kul! Gäller att vara innovativ!

2017-08-24

  Bo Himmelsbåge
En rolig o stimulerande text...!

Nästa gång jag saknar inspiration
ska jag kolla bakom diskmaskinen...
Kanske jag där finner min mus(a)
i ett litet badkar utropande "Heureka!"
2014-09-07

  Lehva VIP
Så igenkännande...måste titta under min diskbänk.
Kanske hittar jag kraften och inspirationen där:-).
2014-09-04

  lodjuret/seglare VIP
Det som föll bort i sammanhanget. Vad dammråttor har gemensamt med sega råttor.
2014-09-04

  lodjuret/seglare VIP
En synnerligen givande och tagande text. Även intagande, särskilt då slutet. Dammråttor har ju det gemensamt att då de hittas, de får upphittaren att glädjas åt upptäckten att de går att använda till att få livsandarna att börja lysa och skimra.
Texten förtjänar för sin tydlighet, trenne violer ifrån Flen.
2014-09-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bra interjektion, Heureka (hev) du begripit dig på/jag har det! /
/Litteratur är en resa, inte en destination/
"och i samma stund som svansen försvinner
bakom spisen"?
fin text:
– hur man skriker efter hjälp, kanske man ska titta i lexikon Heureka/ Anticimex.

2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP