Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Evig fråga


Finns det någon mening med livet?

Finns det någon mening med livet?

Ja det är verkligen en fråga som ideligen kannstöpes. Tror du att djuren frågar sig detta? De bara är.

Enligt evolutionen så kommer vi också ursprungligen från djurriket, men vi har fått en utvecklad hjärna och förhoppningsvis ett förnuft. Därför kan vi ställa oss en sådan fråga.

Men om det skall vara en mening med livet så är det en fråga om reproduktion; att föra människosläktet vidare. Och där är det ju samma villkor vi delar med djuren.

Det bästa är att inte ställa sig den här frågan. Den leder ingen vart.

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-04 18:48



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
I en låt så sjunger Björn Afzelius just att:"meningen med livet är att livet ska bestå"..

Lite så är min tanke också..
2014-09-04

  Marita Ohlquist VIP
När jag var yngre funderade jag ofta på det.
Nu är jag äldre och behöver inget svar.
Jag gör så gott jag kan med de resurserna jag har.
Det räcker för mig.
2014-09-04

    AgnesKenshin
håller med... för ofta tänker människan för mkt :)
2014-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP