Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord och inga Visor



Vi trångboddhetens Barnbarns
barn som sluppit lös
Nu bor vi ensamma i våra ettor
Tvåor,slipper springa ut på
Gården och skita i utedass

Nu bevakar vi bostadsrätternas
Dyra fina status
Inga nedsättande
Gatunamn likt Statarvägen
Som drar ned dess värde
Får förekomma
Här inte.


Med engelska yrkestitlar
På arbetsplatsen
Så mycket lättare
Det går att jobba då

Så tittar vi tillsammans
Var för sig.
På "Så mycket bättre"
Och sjunger med
I Vårt gemensamma
Lyckosamhälle
Vi älskar att gnälla över.

Vi befolkningens
Barnbarns barn
Till
hälften av Statare
Backstugesittare
Tattare,indelte soldater
Sumprunkare,horkonor.
Inavlad högfärdig
Aristokrati
Samt många
fler
Ej att förglömma

Med näsan i vädret
Så mycket bättre

Än dem som råkat
leva före oss!

Tyckandes synd om oss själva

Så tjena på dej gamle Kolingen
Och du Statslöse

Välkommen till Vårt Stolta
men gnälliga Liv


Och visst har vi råd med
Några kronor till Rumänska
Tiggare
För vi är ju så snälla.

Vi Barnbarns barn
levandes här i
Gnällbältets och
Lyckosamhällets
Förlovade Land
"Så mycket bättre"




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 1441 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2014-10-28 15:09



Bookmark and Share


  Concordia
Vad sysslar en After Sales Manager med? Springer han efter kunderna för att kontrollera att kunden orkar bära hem sina varor?


Känner någon en Key Account Manager? Vad gör en sådan person?
2019-01-06

  Concordia
Gillar vers tre. Jag vet vad en målare, sotare och lokförare gör.

Men idag har folk så konstiga yrkesbenämningar så att ingen människa vet vad dom egentligen sysslar med.
2019-01-06

  aol
Ruggigt bra skriftat nån stans i folkhemmets skugga känner man gnällbältets eländiga strypsnara,
2017-01-23

  Anya VIP
Ett text som håller. Tycker om tonen...den behövs. Även om jag inte riktigt håller med i slutstroffen...vi är många som far illa...psykiatrin, skolan, socialen...
2014-10-30

  Valter Örn VIP
Bull´s Eye!
Du har fångat det hela på kornet. Vi barn och barnbarn som kommer från "stubbotan rot" har just tittat ut från skogsbrynet och känner oss märkvärdiga. Ingen tanke på generationer som gått före och röjt vägen eller mot samhället som möjliggjort studier för avancemang.
2014-10-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra samhällskritisk text som väcker värdefulla tankar!
2014-10-28

    ej medlem längre
Så sant
2014-10-28

  Klara Ord VIP
Å så bra fångat!
2014-10-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skildring av Sverige i dåtid och nutid!
2014-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP