Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konspirationsteorin



det här hände i en stad långt borta.

- - -

om en man
ska ut med soporna på kvällen
och inte återvänder hem

- - -

berättade. ofta, i skydd
av den gula lampskärmen
märkliga saker. färgat glas i handen

min fars berättelser

pepparmynta i kopp
rågbröd på bordet

han hade varit ute nyss och kommit hem

- - -

skramlet av nycklar. till stegen
av tubsockor i birkenstock
i påsen det förbrukade

jag säger ingenting när jag går ut
tyst som glas i handen

- - -

i det varma ljuset. han säger att inte ens han vet
medan han hänger upp jackan.

jag frågade hur mannen bara kunde försvinna sådär

- - -

prasslet av papper
den tomma sensommargatan
en tveksam present. i badrummet forsande ånga.

om jag inte kommer hem

när jag kommer hem ska jag säga hejdå
inte glömma det nästa gång

- - -

ingen vet vad som hände sa pappa
medan han tog på sig skorna. och kom sedan tillbaka.

- - -

har alla fönster här alltid varit. så halvstängda
mot. hörnet slukar min rygg när jag vänder

- - -


- - -

min far kom alltid hem

- - -

tiden det tog. de som egentligen inte väntade
hörde hur stjärnorna plötsligt överröstade

ljudet av större. vägar i fjärran

- - -


- - -

och tystnaden av något annat
som inte hör hemma här

som min hand känner igen
runt nyckeln

- - -

när jag är hemma ska jag berätta
när jag är hemma ska jag säga hej

i skydd av ångan som bär fram dig i hallen
och handduken. du går mig till mötes

- - -

om jag också försvann när jag gick ut med soporna
tänkte jag högt och stängde dörren

- - -


- - -

låste om mig
och klev snett. tystnad

- - -


- - -













Fri vers (Fri form) av Anachronism
Läst 311 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-05 01:16



Bookmark and Share


    Stjärnfisk
jesus vilken bra. älskar slutet.
fantastiskt fint skrivet. hej och hå hoppas jag inte tar i för mycket men det är kul när man träffar på någonting som känns så mycket.
2015-03-10

  pang
det cirkulerar kring en viss händelse, men jag lyckas inte fånga vad denna händelse innebär riktigt. en undflyende men ändå fascinerande och suggestiv text som intresserar mig.
2014-09-05

    ej medlem längre
bortskämd med bra poesi blir man här. älskar omtagningarna av att komma hem. gillar kanske inte den första raden och sista ordet som känns som omslagspapper som bara ska bort innan presenten uppenbarar sig. nåja. petsak.
2014-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Anachronism