Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattorkester

Stäver på måfå

runt kryper,

finner ej ro

att till orden sig hopa.

 

Snirklande, sprudlande

hastiga krumsprång -

ej räcker för mening

att välsignelse nå.

 

Mullrande höres, 

ett dån, en här -

av ord så lustiga

springandes hitåt.

 

Vad vill ni?

Vad bär ni,

för budskap

i natten?

 

Tjutande, de dansar

sig in i rummen,

där svärtan för

längesedan ljusnat.

 

Flöjten, fagotten -

tar plats med

toner av glädje

för nattens ro.

 

... och sinnet nu somnar

i känslan så skön,

att orden de dansar

i hjärtat så skönt.

 




Fri vers av queenia
Läst 480 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-09-05 01:26



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
jag anar 1700-talets form här, bakom en nutidsslöja
2014-09-07

  Lars Hedlin
Stark i ton och utförande! Mycket bra!
2014-09-05

  anits VIP
Fint och hoppfullt skrivet!
2014-09-05

  Maria Sundelin VIP
Hoppfulla rader.
2014-09-05

    ej medlem längre
Fint och förtröstansfullt!
Sista strofen så fin...
2014-09-05
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia