Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

människan bakom spegeln.

Du är min värsta fiende
varje dag ser jag dig i ögonen
ditt vider vars tankar
aldrig ska sjungas högt.

Oövervinnerlig är du
när gryningen hälsar varmt
stirrar du på mig med gåshud
något att göda på minut
för minut.

Natten försöker lugna mig
skärrad stirrar jag på dig
berusad av maktlöshet
över de meningar
du har ärret mitt sinne med.

Jag är min värsta fiende
varje dag ser jag mig i ögonen
jag ser min skugga
jag ser mig själv i varje fönster
men värst är när jag ser mig själv
i spegeln
frusna bruna ögon
stirrar tillbaka
ett flin reflekterar sig
jag skriker
ty mig själv är någon
jag aldrig kommer besegra. 




Fri vers av skogarna
Läst 278 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-05 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

skogarna
skogarna