Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varför krigar vi?

Ur ett hjärta växer vrede
ur krig och svält kommer ingenting

det ekar mörker
det ekar av gråt som hörs

där i trasor skakar folk
deras tro och hopp är en skottlossning borta

blicken när det är krig
ger mer verklighet än medias skeva bild

magra fingrar kramar
desperata efter det vänliga

krig är vår största tragedi
vår brist på sympati fortsätter skörda oskyldiga liv

dela ett inlägg på facebook
räddar inte ett barn ifrån att skjutas

ben som syns
som sticker ut

ögon blöder över de illdåd
vår ondska drar med sig

kärlek har utrotats
det som finns kvar är blindhet och ingen som bryr sig

Öppna synen för att verkligen se
öppna hjärtat för att verkligen känna

det är dags att samverka
vi, jorden och alla djur

krig är hatet ingen
egentligen vill ha

Varför då ens börja?
Varför inte bara strunta i vår egen olycka?










Fri vers (Fri form) av Christine94
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-09 16:01



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra anmärkt och argumenterat
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Christine94