Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: Diana Sapokaite


Fint att äntligen få ses

 

Jag är farmor Pippi och du är ett Bus
vi träffas i parken, leker, lär känna
snart vill jag bjuda på bullar hemma i mitt hus

Så många förlorade år
du rövades bort, togs ifrån
rötter kapades, trädet bär på ett sår

Men lilla, söta, rara
än finns tid, där kärlek finns, finns kraft
lite ledsamt bagage, men nu blir vi oskiljbara

Ser att du lyser som en sol
har en magi, en energi
i ditt barndomsland växer du som en vacker viol

Du är fri och frisk, befriad från detta svek
glädjer mig att du får vara obekymrad 
vara barn, kvar i din lek 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 2494 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-09-13 12:02



Bookmark and Share


  menspoeten
Hoppfull och varm, ser regnbågar och möjligheter.
2014-09-30

  träsnidaren
Underbar!
Vilken vacker
gripande
text.

Så mycket liv.
2014-09-15

  Lehva VIP
Vilken fantastisk text. Den väcker många frågor. Sparar den.
2014-09-14

    ej medlem längre
Vackert diktat till barnet!
2014-09-13

  Marianne Räf
Intressant beskrivning av ett trauma.
Tycker mkt om strofen:
"än finns tid, där kärlek finns, finns kraft". En försoning med det svåra.
2014-09-13

    Jag är fan större än Sartre VIP
Jag brukar sällan skriva "vackert". Men det här var en vackert skriven text, med en ledsam underton.
2014-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin kärleksfylld text med sorgsna undertoner av det som varit.
2014-09-13

    ej medlem längre
Värmer mig bland orden!
2014-09-13

  Lars Hedlin
En mycket bra och glad text med mycket värme!
2014-09-13
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP