Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Symbolerna

Jo

jag är galen

det har jag papper på


men vad har det med sanning

eller lögn

att göra


försök själv

att köra bilen

medan du slåss med Djävulen

med ena handen


under månens sken

slogs vi

hela tiden skrek han:

jag finns inte

jag finns inte


och det är så

det står I journalen


men ingen som sett hans blick

kan någonsin tvivla


Nej

jag bryr mig inte

om vad ni

eller läkaren säger


om jag litat på ert omdöme

hade jag varit död

för länge sedan


som om jag inte skulle känna igen honom

efter en så lång bekantskap

och jag ville inte ha honom

I bilen


så tyvärr

jag hade inget val

det var I rent självförsvar


och tro mig

om ni hade sett honom

hade det inte varit mig

ni kallat galen


Se här sa han

hur jag bränt in symbolerna

på en kvinnas bröst


och eftersom han inte kan låta bli

att skryta

visade han mig bilderna


se hur jag inbillar dem

att de vet allt

genom att ge dem en liten skärva

av sanningen


mitt ljus

förför dem så att de inte kan se

vart de är på väg


men mitt allra bästa trick

är ändå

det din vän på härberget

berättade om


att jag övertygat dem

om att jag inte finns


I detta ljus

under kristallkronorna

sitter ni fastkedjade


maten smakar inte


rikedomen

är ert öde


men ni skrev det själva

när ni valde

att sälja er själ























Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-21 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP