Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

byzantine








i ditt öga lilith. pyramiden
leder oss avsides med ljusa vägar
mörka stenar. vi går

och stenblocken följer oss

- - -

stålgamarna. ovanifrån tar de
till och med det
som inte längre kan tas

dammet bakom oss. ett spektrum av
sand. tusen år av samma färg. i ditt öga lilith

- - -

lekarnas låtsassmycken. på den gatan
gick en dag en riktig kung förbi
han var klädd. och våra vrister darrade nakna

som verkliga dyrbarheter i döden
slås runt i grändens splitter. skriften förutspår kamp
mellan våra fingrar. ryms nu cheops hus

- - -

aisha vi har ingenting

du bygger slotten i mig därför

med dina bara händer

mitt fel ditt fel vi plockade samma gräs

i samma öken. vi bar det hem

och våra barnkroppar växte. rankor i skulden





















Fri vers (Fri form) av Anachronism
Läst 230 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-24 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anachronism