Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En mörk dikt om mörker och ensamhet


Epitaf

Så kommer den då igen, den känslan för väl jag känner igen.
Att i min ensamma tvåsamhet nu återigen.
Ser de mörka demoner, med bråd död till mitt sinne,
där plats för nått annat ej finns i mitt minne.

Den fyller mig ej med respekt för min kropp,
mitt samvete säger, ”det finns inget hopp”.
Är min hopplöshets skepnad av ödet bestämt?
Säg mig, är hela jag blott ett sarkastiskt skämt?

Det problem som jag ställts för är helt adekvat,
att i livet jag saknar en riktig kamrat.
Ser all glädjen försvinner i min paragraf,
blir ett tomrum jag lämnar i min epitaf.




Bunden vers (Rim) av Peter Boman
Läst 303 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-26 11:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra i ton och känsla!
2014-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boman
Peter Boman