Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite ordbajsande om dagens politik och hur jag uppfattar att ungdomar fattar den....


Hålla trut.

Jag vet och ser min vän att du mig så noggrant här granskar, jag vet och ser av det jag säger allt du förvanskar.
Men du har inte levat i min situation, det samhälle ni byggt  är ej min konstruktion.

Den tid ni haft vid makten har ej skapt gröna ängar, och tjockare har bolstret blitt uti era sängar.
Ni säger att jag tillhör en förlorad generation, men lyssna på mig mannen. Det är din konklusion.

Vad vet du och det herrskap av politikervänner? Vem är ni nu att veta allt om mig, hur jag känner?

Så kom ej här och vifta med nån skön politik, ni försöker bara göra mig till er statistik.
Jag vill ju inte innefattas av era later, gå i sandlådan med er jag kallar SossModerater.

När politikern lämnat sitt stenhårda skal, och talar om reformer. För nu är det val.
Då tror dom att vi står där som en väljarboskap, då saknar vi relevansen och verklig kunskap.
Men jag ska säga till dig ModdeSosse att jag vet precis, du kan ju ej skillnad se uppå ko eller gris.

För du har haft ditt liv så långt ifrån verkligt liv, och att valet är en formsak ja ditt tidsfördriv.
Ja du skiter i oss och vår problematik, och du tror att vi ej förstår din politik.
Men när valet är slut och mandaten getts ut, då skall väljarn va tyst,
och hålla sin trut.




Fri vers (Fri form) av Peter Boman
Läst 273 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-28 16:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv vägrar jag att rösta.
2014-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boman
Peter Boman