Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Teologiskt tantrum att spekulera i


Vad är Gud?

Säg mig vad är Gud?
En skäggig vit man i ståtlig skrud?

Eller finns Gud i de små ögonblick,
som du missade och aldrig fick?

Teologiskt tolkat bör han va gråtmild.
Han har ju skapat OSS till sin utvalda avbild.

Kanske inte som inkarnation,
för i krig det gått åt mer än nån miljon.

Om han livet oss skänkte, är ju frågan.
Hur fan han tänkte?




Bunden vers (Rim) av Peter Boman
Läst 382 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-29 22:38



Bookmark and Share


  Oscar E Quinn
Gud vilka kloka ord! ;)
Människan oro har skapat GUD.
2014-09-29

  S.A.I. Steve Lando VIP
nej, han verkar inte så smart den där avbildagöraren, vilket ju syns klart hos oss var dag:)
2014-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boman
Peter Boman