Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett stycke om vad det hela enligt IO rör sig om.


Religionskrig

Att religioner förbjuda som faktiskt ger hopp,
känns så urbota fånigt i hela min kropp.

Om vi ej kan se mångfald i vår teologi,
kommer allt det vi tro på bli en tragedi.

Att förbjuda och banna, att tro man är bäst.
Är för människor och gudar ej trovärdigt test.

Om vi levat i sanning som skrifterna råda.
All den kärlek vi läser i skrifterna båda.

I okunskap tolkas de skrifter oss givna,
inte alls på det sätt originalen var skrivna.

Att den tanke om kärlek och medmänsklighet,
tolkats sönder av var mänskas misstänksamhet.

Min tanke är klar, att i var religion,
finns en tanke om kärlek som huvudfunktion.

Frågan jag ställer med acklamation,
hur förändrar vi världen och dess position?

Ska vi träta, förtala på ren jäkelskap?
Eller välkomna alla med kärleksbudskap?

Muslim, kristen, buddist, vilken väg ni än vandra.
Kan då finna frid i att älska varandra.




Bunden vers (Rim) av Peter Boman
Läst 275 gånger
Publicerad 2014-09-30 15:52



Bookmark and Share


  Peter Boman
Jg tar gärna kritik på det jag skriver men undanber mig propaganda.
Både religiös och politisk.
2014-10-01

  Larz Gustafsson VIP
Här har censuren gripit in. De som talar om tolerans är alltid de mest intoleranta.
2014-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boman
Peter Boman