Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördomar stjälper

Fördomar stjälper mer än de hjälper. De ger ett tunnelseende. Man går miste om så mycket om man väljer bort det som man tanklöst fördömer.

Att handla billigt finns det också aversion mot. Köp inte på TyskLidl säger någon. Vad är det för fel om ett varuhus kan sälja bra varor till överkomliga priser. För pensionärer som inte åtnjuter skatteavdrag är det utmärkt.

När man tror att allt måste vara så "fint" så går man miste om fina erfarenheter och hälsovinster.

Fördomar mot utländska läkare finns också ibland. De jag har mött har fungerat alldeles utmärkt.

När man fördömer en sångare eller författare för att han eller hon är homosexuell, så vill man inte ta till sig de goda kvaliteter de erbjuder med sin konst.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-02 17:52



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Texten är en väckarklocka!
Må den aldrig sluta ringa.
2014-10-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Håller helt med dig! En text alla borde läsa.
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP