Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tofflor

Det var en högst unik
och anrik gammal pjäs
kristallkronan i vinsalen chateau

Handgjord och antik
inte en fadäs
monterad redan 1702

En fransk raritet
en prydnad från Versailles
Grevinnan satt och malde som en kvarn

En exlusivitet
fin som tryffelpaj
Jag älskar den nog mer än mina barn

I generationer
den upplyst denna sal
På slottets ädla herrefolk med fru

Grevar och baroner
med stil och kapital
men även på små luspudlar som du

Och betjänten ack för snäll
rörde ej en min
Att säga nåt emot var inte lönt

Låt mig putsa den ikväll
han sa med tillgjord min
Till slottets toffelhjälte var han krönt




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 529 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-10-03 13:57



Bookmark and Share


  objekt3
en måste orka va ironisk!
2016-08-24

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Du kan få en kulturtant att
sätta på sig mörka glasögon
och busvissla!
2014-10-29

  Schizooliza
:D :D
2014-10-10

  kirsti ylinikka VIP
Snyggt!
2014-10-05

  Carina Bendix
Bra skrivet. Fina rim.
2014-10-03

    nånja
wow!
2014-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant