Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusårshjärta

Jag vill berätta om mitt ljusårshjärta.
Det är lite eget. Det rusar.
Det SM, EM och VM rusar rakt ut ur bröstkorgen och runt jorden och tillbaka in i bröstet igen innan man hinner säga aj. Ibland stannar det inte utan fortsätter runt.

Det är ett så rastlöst hjärta förstår du. Det älskar för mycket.
Så när allt är som det ska vara och folk skrattar och ler och kysser mig, då sticker det. Det kallas ljusårhjärta.

Det tar ett tag och jag hinner lämna, och då kommer det tillbaka och ligger i ett hörn av bröstkorgen och flämtar. Det är inte lätt att bota.

Mamma har det med säger hon, det är därför hon inte kan hålla nån ny nära.
För att hjärtat rusar iväg. Skulle det stanna skulle det kanske sprängas av kärlek eller kvävas av sorg förstår du.
Det var därför hon sa att jag inte kunde få mig själv att stanna i lilla skeden skeden och stora skeden och dina fina ord.
Jävla ljusårshjärta.

Men mitt och mammas hjärtan kan båda rusa tillsammans och därför kommer vi aldrig ifrån varandra. Det säger hon iallafall förklarar allt. Att hon inte slutar älska mig fast jag jämt är nära.
För mitt ljusårshjärta.




Fri vers (Fri form) av mollimo
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-04 20:20



Bookmark and Share


    Vad säger ett namn
Genialiskt och kreativt det där ordet - ljusårshjärta. Eget påhitt?
Men det är ju sant som du skriver, att vad som än händer i livet så finns det människor man alltid kommer tillbaka till och aldrig slutar älska, som du och din mamma.
Visst kan det vara skönt att kunna sluta känna när det blir för mycket, att låta hjärtat liksom lämna kroppen.
Det är iaf min tolkning
Din text är mycket berörande
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

mollimo