Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kross

Jag äter en dadelboll rullad i nötkross för 45 kr.
Och min tanke går först till min idioti och sen till krosset.
Tänker 45 kr för lite frukt och rullat kross.
Hade den varit rullad i krossat patriarkat
hade det varit en annan femma.
Då hade jag dricksat en femma i burken på disken.
som har en femtioöring i fast ingen ens gör femtioöringar länge.

Men nej 45 kr på mandelkross.
Skäms för mycket för att be han bakom kassan
lägga tillbaka bollen bredvid den fralla för 95 kr där den hör hemma.
Jag vill ändå höra hemma och dessutom har han avslappnade tatueringar.
Inte lätt att bry sig och göra ingenting samtidigt.
Inte lätt att bry sig.




Fri vers (Fri form) av mollimo
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-01 21:09



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Gillar din poetiska klackspark, litet sarkasm är uppfriskande och skulle jag vilja se mer av på sidan. Allting är verkligen för dyrt.
2017-01-01
  > Nästa text
< Föregående

mollimo