Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fåglar i rymden

Om fåglar kunde flyga ut i rymden. Då vore alla fåglar döda.
Frysta till is i ett vakuum. Det är kallt där och där finns inga insekter att äta.
Där finns tomhet och åter tomhet.
Det är ingenting. Det är stilla och allt som finns där är galaxer och oändlighet. Fåglar skulle dö. Dom har inga rymddräkter. Dom har inget liv i rymden.
Dom har jorden. Dom har skogen. Dom har insekterna och bären.
Dom har växterna och fröna. Dom har vindarna och solen.
Dom har regnet och sina fjädrar. Dom har varandra.
Dom lever för att leva och dör för att dö.
Dom sjunger sina sånger och matar sina ungar. Dom lever ett fågelliv.
Men dom kan inte flyga ut i rymden. Där finns inget liv för en fågel.




Fri vers av Ballongen i skymningen
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-05 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ballongen i skymningen
Ballongen i skymningen