Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

syrien

länder i krig, människor i krig,
ett sår till
på denna jord
syrien krig
på båda sidor människor
på alla sidor människor
i alla krig dör människor
människor av kött och blod
mer krig, mer blod
tsunami av hat, floder av blod
mer ödelagda hem
människor på flykt,
vandrande själar
oroliga själar
krigets bödlar
och krigets offren
lätt att förväxla i krigets skugga
vi kan inte sanningen
har inte tid att utforska
lögner får duga

på ena sidan själar klädda
i dröm om islamiska staten
på andra sidan själar klädda
i dröm om vilken stat som helst
drömmar om frihet

laddade vapen, använda vapen
en förbannelse över en världsdel
ännu ett sår i jordens ansikte
i jordens hjärta,
blödande sår

en dröm som vilken annan dröm som helst
en giftig dröm, ouppnåelig
en bruten dröm, övergiven
bara det kriget som aldrig fördes
får förklaras heligt




Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 161 gånger
Publicerad 2014-10-08 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP