Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djurälskande föräldrar


Mamma, nu förstår jag.....

Till min mamma

Älskade mamma!

Du tog emot mig fast
du helst av allt önskat
Dig en hundvalp

Jag hade under hela
min uppväxt djur av
olika arter som du
vårdade ömt

I min far hittade du
din like....Han var liksom
du sviken

Ni visste båda att djuren
skulle vara er trogna....

När jag som 20 åring flyttade
hemifrån och fick min första lön,
så köpte jag Dandy till dig. I honom
mötte du din envishet och trohet.

Jag var ganska svartsjuk på alla
djur du och pappa pysslade om!

Jag gjorde tvärt emot er. Jag bar
omkring på barn. Vigde mitt liv åt
läraryrket. Barn är lika tillitsfulla som
djurungar.

Det tog mer än halva livet innan jag
förstod varför djuren var så viktiga

Barn och djur bryr sig inte om personnummer,
rynkor, eller "make up..."

De finns där i vått och torrt....

Mamma, jag håller på att bli
som Du!

Manipulation, lögner och svek tillhör
människovärlden...Oskuld och kärlek
finns hos barn och djur....





Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2014-10-16 16:32



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Oj. Den tog. Vemodig och sann...till viss del:-).
Vackert skrivet.
2014-10-18

  själensfrihet
En så berörande bra text, det gör ont i hjärtat att läsa den. Men förstår verkligen
innebörden av den.
2014-10-17

  i af apa
text som berör
med djup...
2014-10-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Så rätt du har! Fint skrivet av dig.
2014-10-16

  ingenmening
Vackert skrivet om det villkorslösa som djur och barn erbjuder.

2014-10-16

  Lars Hedlin
Bra författat med starka känslor och inlevelse!
2014-10-16
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP